Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-15 00:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/ytterligare-en-begars-haktad-for-mord-i-husby/

STHLM

Ytterligare en begärs häktad för mord i Husby

Polis på plats efter dödsskjutningen i Husby den 31 maj.
Polis på plats efter dödsskjutningen i Husby den 31 maj. Foto: Alexander Mahmoud

En man har begärts häktad för dödsskjutningen i Husby i nordvästra Stockholm förra veckan. Mannen anhölls i lördags och begärs nu häktad på sannolika skäl misstänkt för mord.

TT Text

En annan man är redan häktad i ärendet, på sannolika skäl misstänkt för mord. Han häktades under måndagen i sin utevaro av Svea hovrätt, efter att tingsrätten först hade avslagit åklagarens häktningsbegäran.

Dödsskjutningen skedde den 31 maj, då flera personer vid 15.30-tiden larmade om skottlossning nära stadsdelens tunnelbanestation. Den skjutne, en man i 25–30-års åldern, fördes allvarligt skadad till sjukhus där han avled.

Polisen utreder om det finns någon koppling mellan Husbymordet och ett mord som skedde strax före midnatt samma dygn i närliggande Hjulsta.

En man i 30-års åldern dog då efter att ha hittats skottskadad på en parkeringsplats. I det ärendet har ingen misstänkt person gripits.

Ämnen i artikeln

Husby
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt