Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-13 11:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/ytterligare-en-gripen-efter-skjutningen-i-sickla/

STHLM

Ytterligare en gripen efter skjutningen i Sickla

Ytterligare en person har gripits misstänkt för inblandning i skottdådet i Nacka den 8 september. Foto: Stefan Jerrevång/Aftonbladet/TT

På onsdagen häktades tre personer misstänkta för inblandning i skjutningarna i Råcksta och Nacka. På onsdagskvällen greps ytterligare en person.

Polisen nådde under veckan ett genombrott i utredningsarbetet kring de uppmärksammade skjutningarna i Råcksta och Nacka. Under måndagen och tisdagen greps tre personer misstänkta för inblandning i mord och mordförsök i Råcksta den 28 augusti och mordförsök i Nacka den 8 september.

Två män i 25-årsåldern häktades på onsdagen misstänkta för inblandning i de två skjutningarna. Enligt häktningsframställningarna misstänks de två männen för mordet på den 18-åriga Ndella Jack som sköts till döds i Råcksta

Senare på onsdagen häktades en tredje man. 

Nu går polisen ut med att ytterligare en person har gripits misstänkt för inblandning i skjutningarna. 

– Just nu är det fyra personer som är misstänkta, dels för skjutningen i Råcksta och dels Sickla, säger Åsa Wallentin, presstalesperson vid Stockholmspolisen. 

Av de totalt tre personer som hittills har häktats är en på sannolika skäl misstänkt för mord och mordförsök, och en för grovt skyddande av brottsling samt försök till grovt vapenbrott. 

Den tredje personen har begärts häktad misstänkt för mord och mordförsök.

– Ytterligare en person greps i går kväll och kommer att begäras häktad för mordförsök, säger Åsa Wallentin. 

Polisen har ännu inte gått ut med exakt hur de fyra olika personerna var inblandade i de två skjutningarna. Vid skottdådet i Sickla i Nacka den 8 september skadades två oskyldiga personer – en taxichaufför och en musikstudent.

Enligt polisen var gärningspersonernas egentliga måltavla, både i Råcksta och Sickla, en kriminell 33-åring.

Polisen hänvisar till att gripandena är resultatet av ett intensivt utredningsarbete som pågått sedan mordet i Råcksta den 28 augusti. 

Läs mer: Polisen: Andra kriminella är väldigt rädda för 33-åringen 

Läs mer: Taxichaufför blev oskyldigt offer när maskerade män sköt mot kriminell 33-åring