Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-20 01:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/zackarias-7-far-vara-barn-igen/

STHLM

Zackarias, 7, får vara barn igen

Bild 1 av 4 Lek mitt i allvaret. Zackarias, 7, får tiden att gå i ett av väntrummen på Migrationsverket. Han är född och uppvuxen i Sverige, de senaste tre åren har han levt under jord. Hans ärende är nu preskriberat hos Migrationsverket och hans mamma ska lämna in en ny ansökan om asyl.
Foto: Lotta Härdelin
Bild 2 av 4 Mamma Amina följer med till Migrationsverket för att söka asyl igen.
Foto: Lotta Härdelin
Bild 3 av 4 På Migrationsverket ställs en rad frågor till Zackarias. ”Har du varit på Gröna Lund? Vad heter dina fröknar? Har du många kompisar?” Ett asylförhör är tungt, speciellt om man är 7 år och vet att svaren kan få konsekvenser för hela familjens framtid.
Foto: Lotta Härdelin
Bild 4 av 4 Två killar cyklar mot den relativa friheten, ett rött hus på landet. Hit flyttade de i somras från en tvåa i Hjulsta där de levt gömda i tre år. De lärde sig cykla på en halvtimme.
Foto: Lotta Härdelin

Född i Sverige, uppvuxen här. De senaste tre åren papperslös och gömd i Stockholm tillsammans med sina fyra syskon och föräldrar.

Nu söker Zackarias, 7, asyl igen – i det enda land han någonsin satt sin fot – Sverige.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in