Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-02 00:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/13-00-presstraff-om-ipcc-rapporten/

SVERIGE

SMHI: Människan påverkar klimatförändringarna

64 min. Lena Lindström, SMHI, Deliang Chen, Samordnande huvudförfattare till rapportens kapitel 1, Göteborgs universitet, Markku Rummukainen, SMHI, Stina Jansson och Pelle Boberg, Naturvårdsverket håller en pressträff med anledning av rapporten.

I en ny rapport visar FN:s klimatpanel att klimatet förändras mycket snabbt på jorden just nu – på vissa håll utan motstycke tusentals år bakåt. Rapporten fastslår också att det finns ett klart samband mellan extrema väderfenomen och mänsklig påverkan.

– Att det är vi som påverkar klimatförändringen är otvetydigt. Det är fakta, säger Markku Rummukainen, klimatrådgivare på SMHI.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.