Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-29 07:23

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/14-aring-misstanks-vara-inblandad-i-mord-i-huskvarna/

Sverige

14-åring misstänks vara inblandad i mord i Huskvarna

En 14-årig pojke misstänks vara inblandad i mordet på en 17-åring i Huskvarna i mitten av augusti. 14-åringen har förhörts om misstankarna, uppger Åklagarmyndigheten.

TT Text

Personer under 15 år kan inte anhållas, häktas eller dömas till straff. Däremot utreds misstankarna enligt lagen om unga lagöverträdare, och socialtjänsten har informerats.

Det kan också senare bli aktuellt med en så kallad bevistalan, då en domstol tar ställning till misstankarna.

En 21-årig man är sedan tidigare häktad misstänkt för mordet. Han greps strax efter att den knivskadade 17-åringen hittats.

En 19-åring som anhölls i måndags har däremot satts på fri fot. Misstanken mot honom kvarstår, men har försvagats medan han suttit anhållen.

– Det här är en utveckling som vi inte förutsåg inledningsvis, säger kammaråklagare Adam Rullman till Jönköpings-Posten om att de två tonårspojkarna blivit misstänkta i utredningen.

17-åringen hittades svårt skadad i stadsparken i Huskvarna vid 18-tiden en kväll i mitten av augusti. Han hade enligt polisen allvarliga skärskador, och avled senare på sjukhus.

Mordutredningen väntas pågå i flera månader till.

Ämnen i artikeln

Småland
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt