Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-22 11:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/16-aring-anhallen-for-grov-misshandel-av-larare/

Sverige

16-åring anhållen för mordförsök på lärare

En lärare misshandlades mycket svårt av en 16-åring i Kungälv på onsdagen. Läraren vårdas nu på sjukhus och skadeläget beskrivs som allvarligt men stabilt.

16-åringen greps på platsen och har anhållits misstänkt för mordförsök alternativt försök till dråp.

Händelsen utspelade sig i går, onsdag, vid lunchtid på ett ungdomshem i Harestad i Kungälvs kommun. En 16-årig pojke boendes på hemmet misshandlade då en av lärarna på hemmet mycket svårt.

– Det vi kan säga att det är en av ungdomarna på hemmet som grovt misshandlat en lärare med någon form av tillhygge. Vi avvaktar med att kommentera vad det är för tillhygge, säger Hannah Sutherland på polisen i Kungälv.

Läraren, en kvinna i 50-årsåldern, fördes med ambulans till sjukhus där tillståndet bedömdes som allvarligt men stabilt. Förhoppningen är att hon ska förhöras under torsdagen.

Polisen uppger att utredningsläget är gott och enligt åklagaren Frida Hörlinge har pojken erkänt gärningen i ett förhör. Frågan om motiv och vad som föranledde händelsen vill hon inte svara på i nuläget.

– I det här skedet av förundersökningen vill jag inte uttala mig om det. Det är en prioritering från min sida att vi ska utreda en eventuell motivbild om varför han utfört den här gärningen, säger Frida Hörlinge.

Varken åklagare eller polisen vill kommentera huruvida säkerhetsläget på hemmet är bristande.

– Vi har inte upplevt några problem med det här ungdomshemmet från vårt håll, säger Hannah Sutherland.

Läs DN:s nyheter från Västsverige.

Ämnen i artikeln

Västsverige
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt