Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-28 00:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/16-aring-misstankt-for-skolattacken-begars-haktad/

SVERIGE

16-åring misstänkt för skolattacken begärs häktad

Den 16-åring som misstänks ha utfört knivattacken på en skola i Kristianstad begärs häktad. Förhandlingen ska hållas under torsdagseftermiddagen.

TT Text

Knivattacken skedde i måndags. En elev på skolan, född 2005, skadades svårt, och en lärare i 50-årsåldern blev lindrigt skadad.

Bara sju minuter efter larmet kunde en 16-åring gripas och han anhölls senare misstänkt för mordförsök.

Kammaråklagare Pernilla Tallinger har nu lämnat in en häktningsframställan till Kristianstads tingsrätt. Enligt åklagaren är 16-åringen på sannolika skäl misstänkt för två fall av försök till mord. Häktningsförhandlingar ska hållas under torsdagseftermiddagen.

Läs mer:

Den skadade eleven flydde in på tidningsredaktion

Ämnen i artikeln

Skåne
Kristianstad
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt