Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-23 18:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/17-villor-utrymda-vid-garagebrand/

SVERIGE

17 villor utrymda vid garagebrand

Ett garage som misstänks innehålla flera gasflaskor brinner i Eslöv. På grund av explosionsrisken har 17 villor utrymts.

TT Text

– Vi jobbar enligt försiktighetsprincipen och försöker skapa oss en bild om var i garaget respektive flaska finns. Vi har drönare för att få visuella bilder där vi inte vågar gå fram, säger Patric Nilsson, inre befäl vid räddningstjänsten.

När flaskorna lokaliserats kommer de att beskjutas.

– Så vi tömmer gasen och eliminerar risken, säger Nilsson.

Cirka 15 brandmän från flera stationer arbetar på platsen, tillsammans med polis som hjälpt till med att utrymma villorna.

Strax efter klockan 20 meddelar räddningstjänsten att de förhoppningsvis kan oskadliggöra den farligaste flaskan, som innehåller acetylengas, inom kort.

– Vi har skyttarna på plats och ska få polisens utlåtande om det är säkert att skjuta. Om det här går bra kan vi förmodligen låta folk återgå till sina bostäder under kvällen, säger Viktor Willhager, yttre befäl vid räddningstjänsten.

Ämnen i artikeln

Skåne
Eslöv
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt