Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-05-20 06:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/akesson-drar-tillbaka-medverkan-pa-jarvaveckan/

SVENSK POLITIK

Åkesson drar tillbaka medverkan på Järvaveckan

Jimmie Åkesson.
Jimmie Åkesson. Foto: Fredrik Persson/TT

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson drar tillbaka sin medverkan som talare under Järvaveckan i juni, meddelar arrangören.

TT Text

– Jag beklagar att Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna väljer att inte delta på Järvaveckan, men vi har förståelse för att varje parti fattar sina egna beslut, säger Ahmed Abdirahman, vd och grundare av Stiftelsen The Global Village.

Åkesson har tidigare hotat att ställa in sin medverkan under Järvaveckan om programledaren och komikern Kakan Hermansson, som även var programledare förra året, närvarar. Arrangören vill dock inte kommentera orsaken till SD-ledarens besked.

Järvaveckan startade 2016 som ett alternativ till politikerveckan i Almedalen på Gotland och i syfte att minska avståndet mellan medborgare, politiker, myndigheter och företagsledare.

De övriga partiledarna har samtliga tackat ja till att tala. Först ut är Liberalernas nye partiledare Johan Pehrsson med start den 1 juni och programmet avslutas med statsminister Magdalena Andersson (S) den 4 juni.

Läs mer

Åkesson kritiserar fråga från nationella provet – ”Det äcklar mig”

Ämnen i artikeln

Järva
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt