Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-11-30 02:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/aklagare-tvivlar-pa-pojkes-kidnappningslarm/

SVERIGE

Åklagare tvivlar på pojkes kidnappningslarm

En pojke under 15 år slog förra veckan larm om att han på väg till skolan under vapenhot blivit intvingad i en bil och bortförd av en maskerad man i Lidköping. Han påstod sig också blivit rånad på sin läsplatta.

TT Text

Men nu väljer åklagaren att lägga ner förundersökningen om människorov och rån. Efter en omfattande utredning finns det inte längre någon ”anledning att anta att brott har begåtts”, skriver polisen på sin sajt.

– Det fanns tidigt oklarheter i ärendet och sedan har vi bit för bit kommit närmare ett slut av utredningen. I det här skedet kan vi konstatera att det inte längre finns några misstankar om brott, säger kammaråklagare Berit Andreasson till Nya Lidköpingstidningen.

Med tanke på pojkens unga ålder vill polis och åklagare inte ytterligare kommentera ärendet.

Läs mer: Misstänkt människorov – pojke bortförd och rånad

Ämnen i artikeln

Västsverige
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt