Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-01-29 21:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/alliansen-i-goteborg-vander-gar-med-pa-s-krav-om-spraktest-for-anstallda/

SVERIGE

Alliansen i Göteborg vänder – går med på S-krav om språktest för anställda

Kristdemokraternas kommunalråd i Göteborg Elisabet Lann, tillika ordförande i Äldre samt våd- och omsorgsnämnden, i samspråk med Socialdemokraternas gruppledare Jonas Attenius.
Foto: Lars Näslund

En potentiellt het valfråga i Göteborg som kunnat ställa till problem inte minst för Moderaterna ser ut att ha avvärjts.

Den styrande Alliansen går nu, efter en lång strid, med på att införa ett språktest som underlag vid anställningar inom äldreomsorgen.

– Det känns bra att vi kommit fram nu och att vi alla är överens, säger kommunalrådet Elisabet Lann (KD).

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.