Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-25 13:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/ann-linde-borde-kanske-ha-insett/

SVENSK POLITIK

Ann Linde: ”Borde kanske ha insett”

Utrikesminister Ann Linde under en pressträff på krigets första dag, 24 februari 2022 tillsammans med statsminister Magdalena Andersson och försvarsminister Peter Hultqvist om situationen i Ukraina.
Utrikesminister Ann Linde under en pressträff på krigets första dag, 24 februari 2022 tillsammans med statsminister Magdalena Andersson och försvarsminister Peter Hultqvist om situationen i Ukraina. Foto: Alexander Mahmoud

Ryssland hade för få trupper för att inta hela Ukraina, och en invasion skulle vara alltför riskfylld för Putin. Det bidrog enligt utrikesminister Ann Linde (S) till den svenska missbedömningen av Rysslands invasion.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.