Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-01-30 13:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/atal-for-brutal-ranserie-och-sexovergrepp-i-malmo/

SVERIGE

Åtal för brutal rånserie och sexövergrepp i Malmö

Tre män åtalas för en serie rån mot kvinnor i Malmö, som i flera av fallen också ska ha utsatts för våldtäkter eller sexuella övergrepp.

TT Text

Totalt handlar det om fem rån under maj till augusti förra året, som enligt åtalet genomförts av männen i olika konstellationer.

Vid två tillfällen utsattes rånoffren även för våldtäkt och vid två tillfällen för sexuella övergrepp, enligt stämningsansökan, som beskriver brutala tillvägagångssätt. Kvinnorna har dödshotats, blivit slagna och sparkade och fått knivar riktade emot sig, enligt åtalet, samtidigt som de blivit av med mobiler, kontanter och id-handlingar.

Ämnen i artikeln

Malmö
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Hej då kommentarsfältet! Nu finns inte längre möjligheten att kommentera artiklar på DN. Tack alla läsare för ert engagemang!

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt