Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-03-04 17:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/atalas-for-slumpartat-nackskott-i-malmo/

Sverige

Åtalas för slumpartat nackskott i Malmö

En man i 25-årsåldern åtalas för att ha suttit i ett fönster i Malmö med ett luftgevär och skjutit en förbipasserande man i bakhuvudet, rapporterar Skånska Dagbladet.

TT Text

Brottsoffret var på hundpromenad en sen februarikväll 2019 när det plötsligt brann av ett skott och han började blöda i nacken.

I ett förvirrat efterspel riktades misstankarna mot flera personer som kom ut ur ett intilliggande hus och bland annat frågade vem som hade blivit skjuten.

Den skjutne och polisen uppmärksammade också en man som kikade ut ur ett fönster ett 20-tal meter bort – och han åtalas nu.

Mannen erkände i ett första polisförhör att han ”råkade” skjuta mannen i bakhuvudet och att han sedan sprungit och gömt luftvapnet. Det tog han tillbaka i nästa förhör och i ett ännu senare förhör sade han att han tagit på sig skulden å sin flickväns vägnar.

Ämnen i artikeln

Malmö
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt