Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-29 09:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/ateisten-omar-makram-brande-koranen-for-att-fa-stanna-i-sverige/

SVERIGE

Ateisten Omar Makram brände Koranen – för att få stanna i Sverige

För fem år sen var Omar Makram asylsökande. I dag är han med och driver en av Sveriges populäraste samhällspoddar. Podcasten ”Sista måltiden” har runt 120 000 lyssnare per avsnitt.
För fem år sen var Omar Makram asylsökande. I dag är han med och driver en av Sveriges populäraste samhällspoddar. Podcasten ”Sista måltiden” har runt 120 000 lyssnare per avsnitt. Foto: Roger Turesson

När Migrationsverket tänkte utvisa den egyptiske ateisten Omar Makram såg han ingen annan utväg än att bränna Koranen. Det fungerade.

Sex år senare oroas Omar Makram av hur hans nya hemland hanterar koranbränningar.

– Polisen i en demokrati måste skydda den som vill bränna Koranen, säger han.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.