Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-26 19:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/attendos-kritiserade-vd-var-personal-har-gjort-sitt-basta/

”När det var som mest intensivt försvann min egen reflektionstid. Det ringde i telefonen från morgon till sen kväll. Jag behövde bara sova och gå ut i skogen. Men då fanns inte den tiden.”
SVERIGE

Attendos kritiserade vd: Vår personal har gjort sitt bästa

Personal larmar om överdödlighet och missförhållanden på boenden.

Det privata omsorgsbolaget tar emot ett niosiffrigt coronastöd från skattebetalarna och delar ut miljonbonus till cheferna.

Efter det tvingas koncernchefen Martin Tivéus ha säkerhetsvakter runt hemmet dygnet runt.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in
Bild 1 av 8 ”Jag beklagar verkligen sorgen till alla som mist en anhörig under pandemin. Vår personal har gjort sitt bästa under en extrem situation. Under sådan stress begås också misstag.”
Foto: Beatrice Lundborg
Bild 2 av 8 Innan Martin Tivéus började på Attendo var han på Microsoft, Avanza och Klarna. Han säger att han bytte till omsorgsbranschen eftersom han ville göra någonting som var samhällsnyttigt.
Foto: Beatrice Lundborg
Bild 3 av 8 Lotta Engberg står för underhållningen på Attendo Enhagsslingan i Täby. Högsta chefen är på besök och passar på att prata med Emina Ajdinovic och Idrissa Guiro.
Foto: Beatrice Lundborg
Bild 4 av 8 I början av pandemin rådde global brist på skyddsutrustning och Attendos koncernchef jagade munskydd via privata kanaler och gjorde affärer på Wechat.
Foto: Beatrice Lundborg
Bild 5 av 8 ”Jag sov inte på åtta dagar. Jag kände att nu tar det här en sväng som smutsar ner så många människor som har jobbat så hårt för någonting helt annat.”
Foto: Beatrice Lundborg
Bild 6 av 8 ”Jag kände att vi måste ha upprättelse.”
Foto: Beatrice Lundborg
Bild 7 av 8 Emina Ajdinovic och Idrissa Guiro tar emot koncernchefen Martin Tivéus på Attendo Enhagsslingan i Täby.
Foto: Beatrice Lundborg
Bild 8 av 8 ”Nu är alla vaccinerade och det är mycket lugnare. Det är skönt men det kan ju vara så att det kommer mutationer som vaccinet inte funkar på och så är man där igen, det vet man ju inte.”
Foto: Beatrice Lundborg