Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-19 05:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/attendos-kritiserade-vd-var-personal-har-gjort-sitt-basta/

”När det var som mest intensivt försvann min egen reflektionstid. Det ringde i telefonen från morgon till sen kväll. Jag behövde bara sova och gå ut i skogen. Men då fanns inte den tiden.”
”När det var som mest intensivt försvann min egen reflektionstid. Det ringde i telefonen från morgon till sen kväll. Jag behövde bara sova och gå ut i skogen. Men då fanns inte den tiden.” Foto: Beatrice Lundborg
SVERIGE

Attendos kritiserade vd: Vår personal har gjort sitt bästa

Personal larmar om överdödlighet och missförhållanden på boenden.

Det privata omsorgsbolaget tar emot ett niosiffrigt coronastöd från skattebetalarna och delar ut miljonbonus till cheferna.

Efter det tvingas koncernchefen Martin Tivéus ha säkerhetsvakter runt hemmet dygnet runt.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.

Bild 1 av 8 ”Jag beklagar verkligen sorgen till alla som mist en anhörig under pandemin. Vår personal har gjort sitt bästa under en extrem situation. Under sådan stress begås också misstag.”
Foto: Beatrice Lundborg
Bild 2 av 8 Innan Martin Tivéus började på Attendo var han på Microsoft, Avanza och Klarna. Han säger att han bytte till omsorgsbranschen eftersom han ville göra någonting som var samhällsnyttigt.
Foto: Beatrice Lundborg
Bild 3 av 8 Lotta Engberg står för underhållningen på Attendo Enhagsslingan i Täby. Högsta chefen är på besök och passar på att prata med Emina Ajdinovic och Idrissa Guiro.
Foto: Beatrice Lundborg
Bild 4 av 8 I början av pandemin rådde global brist på skyddsutrustning och Attendos koncernchef jagade munskydd via privata kanaler och gjorde affärer på Wechat.
Foto: Beatrice Lundborg
Bild 5 av 8 ”Jag sov inte på åtta dagar. Jag kände att nu tar det här en sväng som smutsar ner så många människor som har jobbat så hårt för någonting helt annat.”
Foto: Beatrice Lundborg
Bild 6 av 8 ”Jag kände att vi måste ha upprättelse.”
Foto: Beatrice Lundborg
Bild 7 av 8 Emina Ajdinovic och Idrissa Guiro tar emot koncernchefen Martin Tivéus på Attendo Enhagsslingan i Täby.
Foto: Beatrice Lundborg
Bild 8 av 8 ”Nu är alla vaccinerade och det är mycket lugnare. Det är skönt men det kan ju vara så att det kommer mutationer som vaccinet inte funkar på och så är man där igen, det vet man ju inte.”
Foto: Beatrice Lundborg