Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-09-16 21:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/aven-s-i-goteborg-nominerar-magdalena-andersson/

SVENSK POLITIK

Andersson har stöd av majoritet av S-ombuden

Sveavägen 25 augusti: Finansminister Magdalena Andersson fåt frågor från media om hon kandiderar till partiledarposten eller inte.
Sveavägen 25 augusti: Finansminister Magdalena Andersson fåt frågor från media om hon kandiderar till partiledarposten eller inte. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Även i Göteborg föreslår de båda S-partidistrikten Magdalena Andersson som ny partiordförande.

Andersson har nu stöd av en majoritet av S-ombuden inför kongressen i november.

Samtliga 15 av partiets totalt 26 partidistrikt som hittills fastställt sina nomineringar har pekat ut henne som Stefan Löfvens efterträdare.

Styrelserna för de båda socialdemokratiska distrikten Göteborg och Göteborgsområdet höll på söndagen möte för att gå igenom vilka synpunkter som ett 80-tal medlemsföreningar skickat in.

Precis som i samtliga övriga partidistrikt som offentliggjort sina nomineringar till valet, som sker vid kongressen i Göteborg 3–7 november, nomineras alltså finansminister Magdalena Andersson. I ett pressmeddelande heter det att nomineringen ”har ett mycket starkt stöd i båda partidistrikten”.

– Göteborgsregionen behöver en politik som sätter välfärden och jobben först, som ser till att tillväxt och jämlikhet går hand i hand. Andersson är kompetent, tuff och ideologiskt trygg, säger Aylin Fazelian, ordförande för S i Göteborgsområdet och just nu tjänstledig riksdagsledamot.

Mattias Jonsson, riksdagsledamot och ordförande för S i Göteborg, kommenterar:

– Magdalena Andersson besitter en mycket stor kompetens och erfarenhet. Det har varit tydligt under vår interna process i partidistriktet att hon har ett grundmurat stöd bland medlemmarna. Vi i Göteborgs partidistrikt är övertygade om att hon är rätt kandidat för att föra både Socialdemokraterna och Sverige framåt.

Det västsvenska partidistriktet Sjuhärad, med Borås som huvudort, ställer sig också bakom Magdalena Andersson, meddelade ordföranden Ulf Olsson före helgen. Tidigare har Västmanland, Uppsala, Örebro, Halland, Skaraborg, Skåne, Värmland, Fyrbodal, Stockholm, Stockholms län, Sörmland och Östergötland gjort detsamma.

Den 1 oktober är satt som sista nomineringsdag. Magdalena Andersson själv har valt att avvakta med att svara på om hon står till förfogande.

Ämnen i artikeln

Göteborg
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt