Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-01 12:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/barnvagn-aterkallas-kan-skada-barnet/

SVERIGE

Barnvagn återkallas – kan skada barnet

Två modeller av joggingbarnvagnar återkallas.
Foto: Hasse Holmberg / TT

Har du köpt en barnvagn från Jollyroom av modellen North Maxi Jogger 2? Då finns det risk att den välter, vilket i värsta fall kan leda till att barnet ramlar ur och skadar sig. Det gäller även liggdelen av modellen North 13.5 Maxi Jogger 2.

TT Text

Faran gäller barnvagnar med artikelnummer 649568, 649569, 869812, 869813, 869814, 869815, 869820 och 869821, uppger Konsumentverket på sin sajt.

Alla som har en sådan barnvagn eller liggdel hemma ska genast sluta använda den och lämna tillbaka den till Jollyroom för att få pengarna tillbaka.

Liknande barnvagnsmodeller från samma butikskedja har återkallats tidigare, även då på grund av samma risk.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt