Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-24 08:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/bedrageri-mot-aldre-okar-man-gripen-i-skane/

SVERIGE

Bedrägeri mot äldre ökar – man gripen i Skåne

I förra veckan greps och häktades en 48-årig man i Malmö misstänkt för en rad bedrägerier mot äldre.

– Vi har sett en ökning under sommaren, säger Stefan Peijne på polisen i Region syd.

TT Text

Mannen greps utanför sin bostad i Malmö den 15 juli misstänkt för bedrägerier mot äldre. Han häktades tre dagar senare.

– Vi har sett en ökning under sommaren av det vi kallar för fysisk wishing, det vill säga att man besöker folk i deras hem, säger Stefan Peijne, gruppchef på regionala brottssamordningen i Region syd.

Den häktade mannen har under de senaste veckorna varit aktuell i flera bedrägeriutredningar. Mannen bedöms vara en del av ett större nätverk som tros ligga bakom en rad åldringsbrott.

– Det är inga gärningsman som agerar ensamma detta utan det krävs en organisation bakom.

– Någon ska sitta och systematiskt ringa runt till de äldre och försöka få napp. Det kan ta flera timmar att bearbeta personen i luren. Samtidigt finns det en medgärningsman som beger sig till adressen och hämtar kort, kod eller vad det än må vara, säger Stefan Peijne på polisen i Region syd.

Läs fler nyheter från Skåne här.

Ämnen i artikeln

Skåne
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt