Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-11-30 08:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/begars-haktad-for-mordforsok-pa-14-aring/

SVERIGE

Begärs häktad för mordförsök på 14-åring

Foto: Stina Stjernkvist/TT

En 23-årig man begärs häktad på sannolika skäl misstänkt för mordförsök efter skottlossningen i Eskilstuna i lördags där en 14-årig pojke skadades allvarligt, rapporterar P4 Sörmland.

TT Text

Den misstänkte mannen kom självmant in till polisen i söndags efter att han efterlysts i sin frånvaro.

Det var klockan 16.36 i lördags som polisen larmades om en skottlossning i stadsdelen Fröslunda. På plats hittades den skottskadade 14-åringen, som fördes till sjukhus med ambulans.

Tid för häktningsförhandlingen är ännu inte utsatt.

Ämnen i artikeln

Eskilstuna
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt