Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-07 12:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/brand-i-huskvarna-aldre-kvinna-till-sjukhus/

SVERIGE

Brand i Huskvarna – äldre kvinna till sjukhus

En brand utbröt på torsdagskvällen i en lägenhet på ett trygghetsboende i Huskvarna, rapporterar P4 Jönköping.

TT Text

En kvinna i 90-årsåldern skadades allvarligt i samband med branden och fördes med ambulans till sjukhus.

– När vi kom fram på platsen brann det med öppna lågor ut genom fönstret, säger insatsledare Henrik Dovrén till radion.

Branden kunde släckas strax före klockan 22.

Polisen uppgav inledningsvis att fastighetsägaren misstänktes för allmänfarlig vårdslöshet. Senare rättade polisen dock den uppgiften.

Branden rubriceras som misstänkt allmänfarlig vårdslöshet, men det finns ingen misstänkt. Polisen uppger på sin hemsida att en tidig teori är ett elfel i ett kylskåp.

Enligt Jönköpings-Posten totalförstördes en lägenhet i branden, medan nio andra är så rökskadade att det kommer att dröja flera veckor innan de boende kan återvända.

Ämnen i artikeln

Jönköping
Polisen
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt