Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-17 06:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/bras-generaldirektor-lamnar-sitt-uppdrag/

SVERIGE

Brås generaldirektör lämnar sitt uppdrag

Kristina Svartz lämnar sin post som generaldirektör för Brå
Kristina Svartz lämnar sin post som generaldirektör för Brå Foto: Brottsförebyggande rådet, Brå.

Kristina Svartz, generaldirektör för Brottsförebyggande rådet lämnar sin post vid månadsskiftet – för ett annat uppdrag i riksdagen.

– När den här möjligheten öppnades sökte jag tjänsten, säger hon.

Det var i november 2019 som regeringen utsåg Kristina Svartz till Brottsförebyggandet rådets nya generaldirektör. En post som hon tillträdde i januari 2020. Hon hade tidigare varit generalsekreterare Myndigheten för familjerätt och föräldraskapsstöd.

Efter två år lämnar nu Kristina Svartz sitt uppdrag hos Brå. I december begärde hon om entledigande för att tillträda posten som biträdande riksdagsdirektör och avdelningschef för kammaren. Tjänsten utlystes av riksdagsförvaltningen i höstas.

Kristina Svartz skriver också att hon önskar att tillträda sin nya befattning så fort som möjligt.

I ett mejl till DN skriver hon:

”Jag har arbetat många år i riksdagen men i andra roller.  När den här möjligheten öppnades sökte jag tjänsten.”

Kristina Svartz har tidigare bland annat varit föredragande och kanslichef i justitieutskottet och konstitutionsutskottet.

Regeringen har inte utsett någon efterträdare till Svartz än. Den 4 februari gör Kristina Svartz sin sista dag på Brå, men när hon kliver på sin tjänst som biträdande riksdagsdirektör och avdelningschef för kammaren är oklart.

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt