Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-21 11:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/bredangsskolan-tvingas-ta-bort-elva-tjanster/

SVERIGE

Bredängsskolan tvingas ta bort elva tjänster

Ett stort problem för ekonomin är att många av eleverna i Bredängsskolan inte har en fast bostad utan bor i andra hand och flyttar runt. ”Skolan kan förlora 10 elever på en termin genom att föräldrarna plötsligt inte kan bo kvar eller får nya andrahandsboenden. Det innebär också att skolpengen för 10 elever plötsligt försvinner”, säger rektor Anna Hoffsten.
Foto: Roger Turesson

STOCKHOLM. Skolpengen räcker inte. Nu tvingas 15 grundskolor i Stockholm göra slut på sina sparade medel – och säga upp personal.

På Bredängsskolan, en av de 15, sitter rektorn och funderar över skolans existensberättigande.

– Jag har frågat min chef: är det någon idé att vi fortsätter? Ska vi inte lägga ned den här skolan? säger Anna Hoffsten.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.