Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-30 17:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/brist-pa-sjukskoterskor-sahlgrenska-stanger-avdelningar-for-svart-psykiskt-sjuka/

SVERIGE

Brist på sjuksköterskor – Sahlgrenska stänger avdelningar för svårt psykiskt sjuka

Specialistsjuksköterskan Gustaf Ahlqvist tror att trycket på psykakuten på Östra sjukhuset kommer att öka när flera avdelningar för sluten psykiatri stänger under sommaren.
Foto: Veronika Ljung-Nielsen

Flera psykiatriska avdelningar på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg tvingas hålla stängt under sommaren eftersom det saknas sjuksköterskor som kan bemanna vårdplatserna. Enligt interna dokument som DN har tagit del av påverkas bland annat en slutenvårdsavdelning för psykossjuka patienter.

– Jag är väldigt bekymrad. Det är de allra sjukaste vi pratar om, som måste vara på sjukhus, säger specialistläkaren Gustav Petri.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.