Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-05 01:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/brittisk-helikopterpilot-om-forsvarschefens-logner-gor-mig-valdigt-arg/

SVERIGE

Brittisk helikopterpilot om försvarschefens lögner: ”Gör mig väldigt arg”

Försvarsmaktens personaldirektör Klas Eksell bekräftar att den tidigare chefen lämnat falska uppgifter om sin bakgrund. I Storbritannien finns en man med samma namn och liknande meriter som chefen hävdat.
Foto: Anette Nantell

En chef vid Försvarsmaktens högkvarter har lämnat falska uppgifter om flera år av hemlig och farofylld tjänstgöring som helikopterpilot i brittiska flottan. I England finns en militärpilot med samma namn som försvarschefen.

– Det är tydligt att det funnits många saker som borde ha ifrågasatts, säger den engelska piloten.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.