Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-29 07:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/brottsutredning-inledd-efter-brohaveri-i-umea/

Sverige

Brottsutredning inledd efter brohaveri i Umeå

En byggarbetare skadades i tisdagens olycka.
En byggarbetare skadades i tisdagens olycka. Foto: Samuel Pettersson/TT

Efter tisdagens brohaveri i Umeå har riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål (Rema) inlett en förundersökning.

– Det finns skäl att anta att ett arbetsmiljöbrott begåtts, säger kammaråklagare Stig Andersson till Västerbottens-Kuriren.

TT Text

Vid händelsen, som inträffade vid ett vägbrobygge över Umeälven strax väster om staden, rasade en stålbalk ned i vattnet när en sektion skulle sättas på plats. En byggarbetare fick en fraktur på skuldran av en fallande bräda i samband med raset.

Under onsdagen har arbetet helt fokuserats på hur man ska säkra slänten under bron där stålbalken vilar efter fallet, uppger Trafikverkets presskommunikatör Peter Jonsson för TT.

– Den måste stabiliseras innan man kan gå ut och göra mätningar på brodelen, och då kunna ta beslut bland annat om hur ska bärga, säger han.

– Det kommer att ta några veckor att räkna ut vilka kostnader och fördröjningar haveriet innebär.

Ämnen i artikeln

Umeå
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt