Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-10-16 20:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/buss-korde-in-i-bro-i-lund-minst-en-till-sjukhus/

SVERIGE

Buss körde in i bro i Lund – två till sjukhus

En av Skånetrafikens dubbeldäckare körde vid midnatt natten till lördagen in i järnvägsbron där Södra stambanan passerar över Bangatan i centrala Lund.
En av Skånetrafikens dubbeldäckare körde vid midnatt natten till lördagen in i järnvägsbron där Södra stambanan passerar över Bangatan i centrala Lund. Foto: Johan Nilsson/TT

En dubbeldäckarbuss körde in i en bro i centrala Lund vid midnatt. Två personer fick föras med ambulans till sjukhus.

DN-TT Text

Sydsvenskan skriver att omkring tio personer ska ha befunnit sig på bussen vid olyckan och att två personer har fått föras till sjukhus med ambulans.

– Man har inte fattat hur hög bussen var, säger Mikael Lindh vid polisen region Syd.

– Någon brottsutredning blir det säkert. Man har ju brustit i sin kontroll av fordonet, men exakt brottsrubricering kan jag inte svara på, fortsätter han.

Ämnen i artikeln

Lund
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt