Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-02 04:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/carin-gotblad-polisen-ska-inte-gora-som-forr/

SVERIGE

Carin Götblad: ”Polisen ska inte göra som förr”

Carin Götblad vill inte gå i pension än. Nu jobbar hon nationellt med att öka samarbetet myndigheter emellan för att minska rekryteringen till gängen.
Carin Götblad vill inte gå i pension än. Nu jobbar hon nationellt med att öka samarbetet myndigheter emellan för att minska rekryteringen till gängen. Foto: Paul Hansen

När tidigare regionpolischefen Carin Götblad avslutade sitt uppdrag i Region Mitt valde hon bort pensionen för att jobba som expert på nationell nivå nära rikspolischefen. Nu jobbar hon bland annat med frågor kring hur rekryteringen av barn och unga till gängen ska stoppas – på lång sikt.

– Vi har tillräcklig kunskap i dag för att kunna göra mycket mer än vad vi gör i samhället, säger hon till DN.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.