Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-10-18 04:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/cyklade-in-i-elsparkcykel-livshotande-skadad/

SVERIGE

Cyklist död – körde in i liggande elsparkcykel

En man i 80-årsåldern fick livshotande skador efter att han cyklat in i en liggande elsparkcykel på en cykelväg i ett bostadsområde i Vetterstorp i Västerås. Mannen har nu avlidit till följd av skadorna, uppger polisen på sin hemsida.

TT Text

Mannen vårdades på Västmanlands sjukhus för livshotande skador, enligt Region Västmanland.

– En cyklist har kommit nedför en backe i ett krön och cyklat på en slängd elsparkcykel. Personen har i samband med det skadats allvarligt, säger Magnus Jansson Klarin, polisens presstalesperson, till TT.

– Personen var inte talbar och fördes omedelbart med ambulans till sjukhus.

Larmet kom in vid 15-tiden på söndagen. Klockan 20.45 rapporterade polisen att den skadade mannen har avlidit till följd av sina skador. Anhöriga är underättade.

Det är ännu inte klart huruvida den liggande elsparkcykeln varit parkerad på platsen eller hade slängts.

Mannens cykel har tagits i beslag och polisen har inlett en förundersökning gällande vållande till kroppsskada, skriver polisen på sin hemsida.

– Vi är inte kvar på olycksplatsen. Vi är färdiga med anmälningsupptagningen från själva olyckan, säger Johan Öström, RLC-befäl vid polisen, till TT på kvällen.

Ämnen i artikeln

Västmanland
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt