Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-10-28 07:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/damberg-om-explosionen-fruktansvart-ofattbart/

SVERIGE

Damberg om explosionen: ”Fruktansvärt, ofattbart”

Inrikesminister Mikael Damberg (S).
Inrikesminister Mikael Damberg (S). Foto: Alexander Mahmoud

– Det är fruktansvärt. Det är nästintill ofattbart att se bilderna på förödelsen och människorna som drabbats, säger inrikesminister Mikael Damberg (S).

TT Text

– Våra tankar går först och främst till de skadade och drabbade, men också till blåljuspersonal som gjort stora insatser på morgonen och förmiddagen med att både rädda och ta hand om människor i den här svåra situationen.

Damberg konstaterar att polisen bedömer det osannolikt att explosionen skett av ”naturlig orsak”.

– Vi är många som nu vill få svar på vad som har hänt och bakgrunden och orsaken till den här fruktansvärda händelsen, säger han.

Om det visar sig vara en kriminell sprängning, vilka konsekvenser kommer det att få?

– Jag spekulerar inte kring det. Jag har stort förtroende för Polismyndigheten och att den sätter in alla resurser som krävs för att reda ut vad som inträffat. Om det skett någon typ av brottslig verksamhet så är det en stor prioritet för Polismyndigheten, säger Damberg.

Läs mer:

Explosion i centrala Göteborg – 16 vårdas på sjukhus

Vittne: ”Jag vet inte när jag kan återvända”

Kommunstyrelsens ordförande om explosionen: ”Väldigt allvarligt”

Ämnen i artikeln

Västsverige
Göteborg
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt