Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-10-01 16:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/darfor-kan-arlanda-inte-losa-de-langa-koerna/

SVERIGE

Därför kan Arlanda inte lösa de långa köerna

”Vid årsskiftet tog det tolv veckor att säkerhetspröva. Med tanke på att resten av samhället också började öppna upp så tappade vi folk längs med vägen. Blir man erbjuden ett jobb dagen efter så vill man inte vänta tolv veckor”, säger Jonas Brundin, vd för Aviator.
Foto: Alexander Mahmoud

De långa köerna på Arlanda orsakas till stor del av bristen på personal. Att det tar minst en månad att bli godkänd för att jobba i säkerhetskontrollen gör att många väljer andra jobb, menar flera företag på flygplatsen.

– Vi har problem med bemanningen, och i sommar kommer det periodvis att vara tufft. Då behöver man som resenär vara ute i god tid, säger Lena Johansson, regionchef hos Avarn Security.

DIGITAL PRENUMERATION

Läs för endast 25 kr/mån.

Du får alla artiklar för endast 25 kr/mån i ett helt år, därefter ordinarie pris 149 kr/mån. Du får e-DN de första 30 dagarna. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.