Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-24 17:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/de-vill-att-fler-fran-ukraina-ska-fa-bo-kvar-i-kommunen-inhumant-att-rycka-upp-dem/

SVERIGE

De vill att fler från Ukraina ska få bo kvar i kommunen: ”Inhumant att rycka upp dem”

”Vi ångrar inte en sekund att vi öppnade vårt hem”, säger Kerstin Tegbrant som hoppas att Philip Voivnov och Julia Osovaya får en möjlighet att bo kvar i Huddinge kommun.
Foto: Lisa Mattisson

Huddinge har fått statens uppdrag att ordna boende åt 63 flyktingar från Ukraina. I verkligheten bor det redan drygt 850 ukrainare i kommunen – många av dem hos privatpersoner som tillfälligt öppnat sina hem. Nu riskerar många av dem att ryckas upp.

– Vi vill ingenting hellre än att stanna här, säger Philip Voivnov från Charkiv.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.