Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-11-26 13:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/det-som-sker-i-stockholm-upplevs-inte-nodvandigtvis-som-framtiden/

SVERIGE

”Det som sker i Stockholm upplevs inte nödvändigtvis som framtiden”

Muralmålaren Lars Gillis skapade 1979 det här verket på en av väggarna inne på Junggrens café på Avenyn. Där syns flera av de som ska ha varit stammisar på 40-talet, som Benkt-Åke Benktsson, Hjördis Petterson, Karin Kavli, Ludde Gentzel och Knut Irwe. Här tar Fredrik Jerlov ofta en kopp.
Foto: Veronika Ljung-Nielsen

Nu när Brasserie Lipp med hans lunchstambord slagit igen, träffar vi Fredrik Jerlov högre upp på Avenyn, på favoritfiket Junggrens.

Han har sina kända utsiktsplatser, denne engagerade betraktare av Göteborgs samtid.

När DN vill prata om staden som firar 400 år ser han dess framtid i historien.

– Här finns ett arv i ingenjörskonsten som vi bör kunna göra mer av. Här finns en identitet som inte har vårdats kommunikativt. Det är dags att plocka fram den.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.