Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-11-29 02:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/dn-forstarker-riksbevakningen/

SVERIGE

DN förstärker riksbevakningen

Dagens Nyheter utökar sin närvaro i Skåne och anställer fyra journalister och en fotograf.
Dagens Nyheter utökar sin närvaro i Skåne och anställer fyra journalister och en fotograf. Foto: Nicklas Thegerström

I fjol startade Dagens Nyheter en ny redaktion i Göteborg. Nu fortsätter satsningen på en bättre bevakning av hela landet med rekrytering av fyra reportrar och en fotograf  i Skåne och en ny reportertjänst i Göteborg.

DN Text

2017 inledde Dagens Nyheter en satsning för att bättre spegla hela Sverige, genom att bygga upp ett frilansnätverk av medarbetare i hela landet. Två år senare lanserades satsningen på Göteborgsregionen, vilket blivit en stor framgång.

Nu tar tidningen nästa steg, genom att förstärka bevakningen av Skåne och Öresundsregionen. Fyra reportrar och en fotograf rekryteras till Malmö, där DN redan har såväl frilansmedarbetare som ett par fast anställda journalister.

– Skåne och Öresundsregionen är, precis som Västsverige, otroligt viktiga att vara bra på att skildra. Det är en styrka att vi nu har möjlighet att göra ännu mer där, säger Martin Jönsson, redaktionell utvecklare och projektledare för satsningen tillsammans med Anna Åberg, chef för dn.se

Bakom utökningen av redaktionen, som påbörjades redan tidigare under hösten med ett antal nyrekryteringar, ligger den starka ekonomiska utveckling DN haft de senaste åren, med en stark tillväxt av såväl antalet läsare som betalande prenumeranter. DN har i dag ca 350.000 prenumeranter och 1,2 miljoner dagliga läsare. Tidningen har det högsta antalet prenumeranter och det bästa ekonomiska resultatet på mer än 20 år.

– Tillväxten av digitala prenumeranter ger oss fortsatta möjligheter att investera i journalistiken, på många områden, säger DN:s chefredaktör Peter Wolodarski.

Satsningen på Göteborg 2019 har fått ett oerhört positivt gensvar av läsare i hela landet, med en bättre bevakning på många områden.

– Det är i hela riket vi växer mest, där hittar vi ständigt nya läsare. De nya medarbetarna ger oss resurser att både gräva mer och göra fler unika berättelser som speglar vår tid, säger Martin Jönsson.

Redaktionen i Malmö beräknas öppna under februari/mars 2021

Ämnen i artikeln

Journalistik
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt