Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-10 00:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/dn-granskar-fyra-av-tio-skjutningar-sker-nara-forskolor-och-skolor/

SVERIGE

DN granskar: Fyra av tio skjutningar sker nära förskolor och skolor

En av många skjutningar nära skolor inträffade i juni, då en man i 25-årsåldern mördades vid en grundskola i Flemingsberg.
En av många skjutningar nära skolor inträffade i juni, då en man i 25-årsåldern mördades vid en grundskola i Flemingsberg. Grafik: Johan Andersson Foto: Janne Åkesson/Swepix

Mer än 40 procent av alla skjutningar där någon skadas eller dör sker i närheten av en förskola eller skola. Det visar en granskning som DN har gjort.

– Ju längre människor har kommit i våldsspiralen, desto mer brutala blir de, säger Sven Granath vid Polismyndigheten.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.