Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-01 20:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/dn-granskar-klimatmalen-kraver-outvecklad-teknik-och-kritiserad-kompensation/

SVERIGE

DN granskar: Klimatmålen kräver outvecklad teknik och kritiserad kompensation

Artificiell intelligens ska hjälpa Stockholms stad att nå klimatmålen. Tekniken finns på plats i Mälarhöjdens gymnastikhall.
Foto: Hossein Salmanzadeh

Sveriges klimatmål ligger långt ifrån vad som krävs för att landet ska göra sin rättvisa del av Parisavtalet, har DN:s granskning visat.

Inbakat i målen finns dessutom behov av tekniska lösningar som ännu inte finns tillgängliga – och kompensationsåtgärder som är hårt kritiserade.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.