Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-05-25 12:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/dn-laser-upp-sajten-for-nya-lasare-under-sakerhetskrisen/

SVERIGE

DN låser upp sajten för nya läsare under kriget i Ukraina

Anna Åberg, redaktionschef på DN.
Anna Åberg, redaktionschef på DN. Foto: Eva Tedesjö

Den 24 februari påbörjade Ryssland en fullskalig invasion av Ukraina. Med anledning av kriget i Europa låser DN upp sajten för nya läsare till 20 juni. Erbjudandet hittar du på DN.se/gratis.

– Det är viktigt att många kan ta del av rapporteringen i det här läget, säger DN:s redaktionschef Anna Åberg.

DN Text

Kriget påverkar säkerheten i hela Europa, inklusive Sverige. Behovet av information är stort. Därför öppnar DN återigen sajten för att alla ska kunna ta del av rapporteringen kring kriget och säkerhetskrisen. Erbjudandet hittar du här.

– Det är viktigt att många kan ta del av pålitlig information under ett krig, där de som är ansvariga för fruktansvärda handlingar ofta försöker dölja sanningen. Vi har reportrar och fotografer i Ukraina för att på plats skildra hur kriget drabbar befolkningen, med vittnesmål från krigets offer, säger Anna Åberg.

– Vi har också medarbetare i Ryssland som har bevakat regionen under många år. Genom att ge alla möjlighet att läsa gratis under en period kan vi bidra till att fler får kunskap om vad som händer.

Desinformation och påverkanskampanjer dyker ofta upp i samband med större konflikter. Det gör korrekt rapportering med kvalitetsjournalistik extra viktig under rådande läge, menar Anna Åberg.

– Vi har en stor visuell redaktion som jobbar med att säkerställa att bild- och videomaterial är autentiskt och verkligen visar det det sägs visa. Det är extra viktigt i ett läge som detta, säger Anna Åberg.

Den som registrerar sig för att få fri tillgång till DN:s sajt behöver inte lämna några betaluppgifter, och prenumerationen avslutas automatiskt 20 juni. Allt som krävs är personnummer och e-postadress. Här fyller du i dina uppgifter och får tillgång till hela DN:s sajt.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt