Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-03 04:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/efter-politisk-strid-goteborg-infor-spraktest-for-anstallning-i-forskolan/

SVERIGE

Efter politisk strid: Göteborg inför språktest för anställning i förskolan

Många barn på Göteborgs förskolor brister i att kunna tala svenska språket. Nu ska kommunen införa någon slags språktest för personalen.
Foto: NTB

Efter ett par år av högljudd politisk konflikt i Göteborgs stad fattades på onsdagskvällen beslut om att införa vad man kallar språktest för nyanställningar inom förskola och barnomsorg.

Ett förnyat förslag från Socialdemokraterna och Demokraterna vann stöd där även delar av den styrande Alliansen anslöt sig.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.