Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-01 19:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/en-allvarligt-skadad-i-skottlossning-i-eskilstuna/

SVERIGE

En allvarligt skadad i skottlossning i Eskilstuna

En man har skadats allvarligt i en skottlossning i Eskilstuna. Polisen söker efter en eller flera gärningsmän.

Händelsen utreds som mordförsök.

Skottlossningen inträffade vid 21-tiden i statsdelen Årby.

Larmet kom efter att flera personer och polisen själva hört höga smällar i området. Flera patruller begav sig då till platsen, varpå en man hittades allvarligt skadad.

Ett stort område har spärrats av för att polis och kriminaltekniker ska kunna arbeta ifred. Avspärrningarna omfattar även en pizzeria, men enligt polisen skedde brottet utomhus.

Polisen söker nu efter en eller flera misstänkta gärningspersoner och försöker att bilda sig en uppfattning om vad som har hänt.

– Det är ingen misstänkt gripen i nuläget. Parallellt med sökandet arbetar vi med att samla in filmer och bilder från brottsplatsen, säger polisens presstalesperson Angelica Israelsson Silfver.

Polisen har också genomfört flera vittnesförhör och knackat dörr i området.

Under förra året inträffade en rad skottlossningar i Eskilstuna, varav flera i Årby. Huruvida kvällens skjutning kan kopplas kriminella gäng eller inte vill polisen inte svara på.

– Det är för tidigt att säga, säger Angelica Israelsson Silfver.

Ämnen i artikeln

Eskilstuna
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentarsfältet stänger. Nu finns inte längre möjligheten att kommentera artiklar på DN. Vi hoppas att ni som uppskattat att kommentera artiklar ändå fortsätter att engagera er i vår journalistik, och tar debatten vidare på andra vis. Tack alla läsare för ert engagemang!

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt