Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-02-28 05:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/en-gripen-efter-fritagning-fran-behandlingshem/

Sverige

En gripen efter fritagning från behandlingshem

Två flickor har fritagits från ett behandlingshem i norra Skåne under morgonen. Efter en stor polisinsats med bland annat helikopter har flickorna hittats och en man i 20-årsåldern har frihetsberövats.

TT Text

Larmet om fritagningen kom på morgonen, uppger polisens presstalesperson Sara Andersson för TT.

– Vi får in samtal 08:36 från personal att det varit fritagning av två flickor, säger hon och fortsätter:

– Där har uppstått en hotsituation som jag i nuläget inte kan gå in närmre på.

Polisen vill inte kommentera om vapen användes vid fritagningen, men personal ska ha hotats. Ingen person har kommit till fysisk skada.

Polisen uppger att trion lämnade behandlingshemmet med bil. Polisen lyckades dock få fatt i både mannen samt flickorna som ska var över 15 men under 18 år.

Brottsrubriceringen är fortfarande oklar.

Ämnen i artikeln

Skåne
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt