Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-01 18:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/en-person-gripen-efter-skjutning-i-biskopsgarden/

Sverige

Två gripna efter skjutning i Biskopsgården

Två personer på en moped körde på lördagskvällen förbi en adress i Biskopsgården och avfyrade skott mot en fastighet. Två personer i 25-års ålder greps under natten.

TT Text

Brottet rubriceras som mordförsök alternativt dråpförsök.

Larmet kom in till polisen strax efter klockan 20 på lördagskvällen, då flera personer ringt in till larmnumret 112. De två personerna som färdades på en moped hade då avfyrat skott i ett bostadsområde på Sommarvädersgatan i Biskopsgården, enligt Andreas Odén, vakthavande befäl på polisen.

– Det är oklart om målet var byggnaden eller en särskild person, vi undersöker det nu, säger han.

Det är fortfarande oklart om någon skadats vid skjutningen enligt polisen, som spärrade av brottsplatsen. Efter ett intensivt polisarbete med både helikopter och hundpatruller kunde först en misstänkt gripas, och senare även en andra person.

Polisen vill inte redogöra för några detaljer om den gripne personen, som nu ska förhöras, eller tänkbara motiv till skjutningen.

– Vi har haft flera patruller i området som har sökt åt olika håll, säger Sebastian Börjesson, vakthavande befäl vid polisen under natten.

Efter midnatt avslutades polisens insats. Den troliga brottsplatsen hade då undersökts av polisens tekniker och vittnen förhörts. En bil har också tagits i beslag.

Ämnen i artikeln

Göteborg
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt