Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-28 17:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/en-ultrakonservativ-rorelse-har-fatt-orimligt-stort-inflytande-i-sverige/

SVERIGE

”En ultrakonservativ rörelse har fått orimligt stort inflytande i Sverige”

Mats Lindberg, professor emeritus i statskunskap, utanför sin torpstuga i skogen utanför Askersund. Vid 75 års ålder är han i hetluften på ett sätt som han inte tidigare varit i sin långa akademiska karriär.
Foto: Pavel Koubek

ASKERSUND. Han är statsvetarprofessorn och socialdemokraten som anser att hans parti samarbetat öppet med konservativa islamister. När Mats Lindberg fick chans att som handledare lotsa Sameh Egyptsons avhandling om Muslimska brödraskapet i mål, så tog han den.

– Vi har låtit en grupp ultrakonservativa bli muslimers röst i Sverige, säger han.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.