Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-06 01:31

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/ensamkommande-vittnar-om-en-parallell-arbetsmarknad-blir-lurade-att-arbeta-gratis/

SVENSK POLITIK

Ensamkommande vittnar om en parallell arbetsmarknad – blir lurade att arbeta gratis

6.000 ensamkommande har fått stanna via gymnasielagen. Flera har utnyttjats på arbetsmarknaden när de behövt skaffa jobb.
Foto: Alexander Mahmoud

Den nya gymnasielagen delade riksdagen i en infekterad strid för två år sedan. Men vad hände med dem som striden gällde?

DN har pratat med tio afghanska ensamkommande som fått stanna i Sverige. De vittnar om en parallell arbetsmarknad där de blivit utnyttjade och lurade att arbeta gratis.

– Jag skulle kunna få stanna i Sverige men inte överleva, säger Erfan.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.