Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 22:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/ewa-stenberg-kan-biden-ge-efter-for-erdogan-for-var-skull/

SVENSK POLITIK | KOMMENTAR

Ewa Stenberg: Kan Biden ge efter för Erdogan – för vår skull?

Finlands president Sauli Niinistö besökte USA:s president Joe Biden den 4 mars och ringde då upp Sveriges statsminister Magdalena Andersson. På torsdag kommer de att ses alla tre i Vita huset.
Finlands president Sauli Niinistö besökte USA:s president Joe Biden den 4 mars och ringde då upp Sveriges statsminister Magdalena Andersson. På torsdag kommer de att ses alla tre i Vita huset. Foto: Vita huset

Sveriges statsminister och Finlands president har rest till Vita huset för att hämta stöd hos den amerikanske presidenten.

Förhoppningen är att Joe Biden ska få med sig Turkiet på att Sverige och Finland blir Natomedlemmar. Och att han ska försvara oss mot Ryssland fram till dess.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.