Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-13 21:23

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/facket-larmar-om-lakarflykt-fran-sahlgrenska-draneras-pa-kompetens/

SVERIGE

Facket larmar om läkarflykt från Sahlgrenska: “Dräneras på kompetens”

Linus Hansson, specialist i akutsjukvård, berättar att flera av hans kollegor har slutat på SU. Han gör sin andra ST-utbildning och vet inte om han blir kvar när han är klar dubbelspecialist. ”På andra sjukhus kan jag på en motsvarande tjänst få 10-15 000 kronor mer i månanden. Det faktumet gör att det inte är säkert att jag kommer att vara kvar.”
Linus Hansson, specialist i akutsjukvård, berättar att flera av hans kollegor har slutat på SU. Han gör sin andra ST-utbildning och vet inte om han blir kvar när han är klar dubbelspecialist. ”På andra sjukhus kan jag på en motsvarande tjänst få 10-15 000 kronor mer i månanden. Det faktumet gör att det inte är säkert att jag kommer att vara kvar.” Foto: Veronika Ljung-Nielsen

Läkarförbundet varnar för en läkarflykt från Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg. På vissa avdelningar har en fjärdedel av specialistläkarna slutat.

– Risken är att vården urholkas och blir mycket sämre, säger Hanna Kataoka, ordförande för Läkarförbundet på sjukhuset.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.