Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-11 10:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/fangelse-for-valdtakt-mot-narstaende-flickor/

SVERIGE

Fängelse för våldtäkt mot närstående flickor

En 56-årig Malmöbo döms till fängelse i åtta år och tio månader för flera grova våldtäkter och sexuella övergrepp mot fyra närstående flickor. Enligt domen från Malmö tingsrätt är mannen skyldig till minst åtta fall av grov våldtäkt mot barn, två fall av försök till samma brott, nio grova sexuella övergrepp mot barn och ett stort antal fall av sexuellt ofredande.

TT Text

Våldtäkterna har begåtts under fem års tid, från och med 2007 till januari 2013, och flera av övergreppen har begåtts utomlands. 56-åringen ska också betala skadestånd på sammanlagt 970 000 kronor till de fyra offren.

Några av de utsatta, som nu är vuxna, polisanmälde mannen förra sommaren och mannen har suttit häktad sedan augusti.

– Jag får uppfattningen att det här är någonting som har präglat deras liv i väldigt stor utsträckning. Det är något som har påverkat deras liv väldigt mycket och följt dem genom livet, sade åklagare Tomas Olvmyr när åtalet väcktes.

Mannen frikänns för en rad övergrepp mot en femte flicka sedan rätten anser att det saknas stödbevis för hennes berättelser.

Ämnen i artikeln

Malmö
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt