Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-01 07:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/farre-intensivvardsplatser-nu-an-fore-pandemin/

SVERIGE

Färre intensivvårdsplatser nu än före pandemin

Efter två år av pandemi blir det allt svårare för vården att ställa om och utöka antalet intensivvårdsplatser, säger Taha Alexandersson, ställföreträdande krisberedskapschef på Socialstyrelsen.
Foto: Henrik Montgomery/TT

Antalet intensivvårdsplatser har minskat i Sverige sedan början av pandemin. På grund av personalbrist klarar inte regionerna att bemanna samma antal intensivvårdsplatser nu som då, enligt Socialstyrelsen och Svenska Intensivvårdsregistret.

– Det är en tydlig signal på hur ansträngd vården är, säger Taha Alexandersson, tillförordnad beredskapschef på Socialstyrelsen.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.