Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-26 00:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/fbi-svensk-37-aring-centralfigur-i-anom-natverket/

SVERIGE

FBI: Svensk 37-åring centralfigur i Anom-nätverket

FBI pekar ut en 37-årig svensk som en av huvudmännen bakom den sprängda krypteringsplattformen Anom. Maximilian Rivkin misstänks varit del i ett omfattande internationella brottsnätverk. Han har tidigare dömts till sju års fängelse för narkotikabrott och har utvisats från Colombia efter att ha gått bärsärkagång på ett hotell.
FBI pekar ut en 37-årig svensk som en av huvudmännen bakom den sprängda krypteringsplattformen Anom. Maximilian Rivkin misstänks varit del i ett omfattande internationella brottsnätverk. Han har tidigare dömts till sju års fängelse för narkotikabrott och har utvisats från Colombia efter att ha gått bärsärkagång på ett hotell. Foto: Migración Colombia

FBI pekar ut en 37-årig svensk som en av huvudmännen bakom den sprängda krypteringsplattformen Anom. Maximilian Rivkin hotas nu av ett långt fängelsestraff för att ha sålt preparerade mobiler till kriminella i Sverige och andra länder. Rivkin är tidigare dömd för att ha försökt förse narkotikamarknaden i Göteborg med kokain.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.