Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-19 10:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/fbi-svensk-37-aring-centralfigur-i-anom-natverket/

SVERIGE

FBI: Svensk 37-åring centralfigur i Anom-nätverket

FBI pekar ut en 37-årig svensk som en av huvudmännen bakom den sprängda krypteringsplattformen Anom. Maximilian Rivkin misstänks varit del i ett omfattande internationella brottsnätverk. Han har tidigare dömts till sju års fängelse för narkotikabrott och har utvisats från Colombia efter att ha gått bärsärkagång på ett hotell.
FBI pekar ut en 37-årig svensk som en av huvudmännen bakom den sprängda krypteringsplattformen Anom. Maximilian Rivkin misstänks varit del i ett omfattande internationella brottsnätverk. Han har tidigare dömts till sju års fängelse för narkotikabrott och har utvisats från Colombia efter att ha gått bärsärkagång på ett hotell. Foto: Migración Colombia

FBI pekar ut en 37-årig svensk som en av huvudmännen bakom den sprängda krypteringsplattformen Anom. Maximilian Rivkin hotas nu av ett långt fängelsestraff för att ha sålt preparerade mobiler till kriminella i Sverige och andra länder. Rivkin är tidigare dömd för att ha försökt förse narkotikamarknaden i Göteborg med kokain.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in