Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-28 00:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/flera-batar-i-brand-efter-explosion-i-malmo/

SVERIGE

Flera båtar i brand efter explosion i Malmö – VMA utfärdat

Flera båtar började brinna vid småbåtshamnen på Strandgatan i Malmö efter någon form av explosion på tisdagskvällen.

Det mesta av släckningsarbetet är nu avslutat.

TT Text

– Uppringaren berättade att det varit en explosion och att det därefter börjat brinna. Vi vet inte varför det exploderade, om det rör sig om en olyckshändelse eller om det är ett brott som ligger bakom. Det får vi titta på på platsen när branden är släckt, säger polisens presstalesperson Jimmy Modin.

Polisen stängde av delar av Strandgatan för att underlätta för räddningstjänsten att arbeta ostört. Det finns inga uppgifter om att någon person är skadad.

Larmet kom 21.14 på tisdagen.

Ett viktigt meddelande till allmänheten (VMA) har utfärdades med anledning av den kraftiga rökutvecklingen från brandplatsen. Boende i området uppmanades att gå inomhus och stänga fönster, dörrar och ventilation.

– Vi har patrull där som samlar in vittnesuppgifter, säger Jimmy Modin.

Vid 23.30-tiden uppgav polisen att det stora släckningsarbetet var avslutat. Avspärrningarna hade avgränsats till själva brandplatsen.

Polisen kommer att upprätta en anmälan om mordbrand, för att utreda var som ligger bakom branden.

Ämnen i artikeln

Malmö
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt