Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-15 20:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/forseningar-i-tagtrafiken-mellan-stockholm-och-goteborg-kommer-kvarsta-i-flera-dagar/

SVERIGE

Förseningar i tågtrafiken mellan Stockholm och Göteborg – kommer kvarstå i flera dagar

Foto: Robin Bäckman

Det är förseningar i tågtrafiken på sträckan Göteborg-Stockholm efter torsdagens åskväder som orsakade en nedriven kontaktledning mellan Skövde och Töreboda. Trafiken beräknas återupptas på tisdag nästa vecka, skriver Trafikverket på sin hemsida.

En nedriven kontaktledning har stoppat tågtrafiken i flera timmar på torsdagen mellan Skövde och Töreboda. Samtliga avgångar på sträckan Göteborg-Stockholm är drabbade av förseningar även på fredagen till följd av ett fortsatt stopp mellan Skövde och Töreboda.

– Trafiken behöver ledas om och det kan orsaka förseningar på upp emot minst två timmar. Trafikverket måste laga kontaktledningen till följd av torsdagens jätteoväder, säger Martina Nord, presskommunikatör på SJ.

Tågtrafiken är fortsatt påverkad under hela helgen och väntas vara igång först på tisdag i nästa vecka, enligt Trafikverket.

SMHI utfärdade en gul varning över västkusten som innebar risk för kraftigt regn och mycket hård vind, på torsdagen. Ovädret drar vidare nordost på fredagen, enligt SMHI:s väderprognos.

– Men det väntas inte orsaka fler störningar på trafiken, säger Martina Nord.

Ämnen i artikeln

Västsverige
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt